Vrijwilligers gevraagd!

Onze stichting zoekt nog een paar vrijwilligers. Wie wil ons helpen? Zie voor info onze pagina "Vrijwilligers gevraagd".

Dag van het Kasteel, 2e pinksterdag

Maandag 29 mei 2023 om 11:00

Dag van het Kasteel

Op maandag 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. 20 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de Zuid-Hollandse Landgoederenzone openen de poorten voor het publiek met een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Landgoed Te Werve is open vanaf 10.30 uur-17.00 voor publiek om te wandelen (ook voor niet leden).

Bij Landgoed Te Werve vindt  op de Dag van het Kasteel de volgende gratis activiteit plaats:

  • Roofvogelshow om 15.00 uur.

Meer informatie

De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement. Een overzicht van het programma, adresgegevens en de (eventuele) entree per locatie vindt u op  https://dagvanhetkasteel.nl/

Over de Dag van het Kasteel

De provincie Zuid-Holland draagt haar kastelen, buitenplaatsen en landgoederen een warm hart toe. Binnen de erfgoedlijn Landgoederenzone wordt jaarlijks aan vele projecten subsidie verstrekt voor behoud, restauratie en beleefbaarheid van dit unieke erfgoed. Ook worden expertise en ervaringen gedeeld om dit erfgoed zo goed mogelijk voor nu en voor toekomstige generaties te behouden.

Deze landgoederenzone, ook Hollands Buiten genoemd, ligt grotendeels in ons Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gebied doet al eeuwen dienst als de groene longen van de overvolle randstad. Een mooi gebied om te recreëren, te wonen en kleinschalig te ondernemen.